Prajitura turnata cu mere

Ingrediente:

ALUAT

4 oua
14 linguri zahar
14 linguri ulei
14 linguri lapte
18 linguri faina
1 plic praf de copt

UMPLUTURA

9 mere
6 linguri zahar
2-3 prize scortisoara

Preparare:

Merele se spala si se dau pe razatoare apoi se storc si se pun intr-o cratita la calit impreuna cu cele 6 linguri de zahar.Se calesc cateva minute si se lasa deoparte.Imagine
Ouale se bat cu zaharul apoi treptat turnam uleiul pana se incorporeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent adaugand treptat laptele,va iesi un aluat la fel ca de clatite .Imagine
Luam o tava obisnuita de aragaz si o tapetam cu hartie,turnam jumatate de compozitie si o punem in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc potrivit) circa 10 minute .ImagineScoatem tava din cuptor si punem desupra foii formate compozitia de mere ,presaram scortisoara sidesupra turnam restul de aluat.Imagine
Punem apoi in cuptor tava pentru aproximativ  30 de minute.
Cand s-a racit presaram deasupra  zahar prudra .Pofta buna !Imagine

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s