Lasagna

Ingrediente:

1 ceapa micuta
2 fire usturoi
1 morcov
1/4 telina
1 lingura pasta de tomate
200 gr smantana
500 gr carne tocata de curcan
foi de lasagna
200 gr parmezan sau cascaval
1 foaie dafin
3-4 linguri ulei

Preparare:

Curatam legumele si le maruntim.Imagine
Le punem la inabusit cu 2-3 linguri de ulei si o ceasca de apa.
Dupa ce legumele prind culoare ,adaugam carnea tocata si o lasam pana se deschide la culoare,apoi adaugam bulionul,o foaie de dafin,si mai tinem pe foc aprox 20 minute,pana carnea devine frageda.Imagine
Scoatem foaia de dafin punem sare si piper mai lasam 2-3 minute si oprim focul.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si o ungem .
Punem mai intai un rand de foi apoi compozitie de carne, iarasi foi,apoi smantana (nu am folosit sos bechamel)carne, apoi foi,carne ,smantana.Imagine
Bagam lasagna in cuptorul incins la 180 gr si coacem aprox 30-35 minute,scoatem si presaram deasupra cascavalul sau parmezanul si bagam iarasi la cuptor,pana prinde culoarea aurie specifica .ImagineImagineImaginePofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s