Tort din pandispan si crema de zahar ars

Ingrediente pentru crema:

8 oua
1 litru de lapte
8 linguri zahar.

Ingrediente pentru pandispan:

6 oua
6 linguri faina
6 linguri de zahar.

Pentru caramelizat:6-7 linguri de zahar.

Prima data caramelizam zaharul la foc mic ,miscand circular penrtu ca zaharul ars sa se distribuie uniform pe aproximativ jumatate de cratita apoi dam deoaprte la racit.Imagine
Ouale pentru crema le punem intr-un castron si le batem putin apoi le amestecam cu zaharul si laptele.Imagine
Urmeaza sa ne apucam de pandispan:Separam albusurile de galbenusuri ,albusurile la batem spuma apoi adaugam treptat zaharul mixand pana la topirea acestuia.Imagine
Adaugam galbenusurile unul cate unul Imagineapoi lasam mixerul deoparte si adaugam faina amestecand usor cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia.Imagine
In cratita in care am topit zaharul adaugam compozitia de lapte si ou si deasupra turnam compozitia de pandispan.ImagineImagine
Punem la cuptor pentru aproximativ 45 de minute .Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca un pic apoi il intoarcem .Este un tort delicios.Pofta buna!ImagineDSCN6797

Anunțuri

2 gânduri despre “Tort din pandispan si crema de zahar ars

  1. Vai de mine ce frumos si delicios arata ! 🙂
    Prima data cand vad asa ceva, dar ca idee aceasta reteta mi se pare geniala ! :)) Daca nu as avea doua maini stangi in bucatarie, as fi incercat si eu reteta… Din pacate clatitele sant maximum a ceea ce pot face eu 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s