Spanac cu smantana

Recunosc nu mi-a placut dintotdeauna spanacul,insa de cativa ani incoace il privesc cu mai mult respect:)Este o planta complexa bogata in  potasiu ,magneziu,fier si calciu.Nu am sa va plictisesc la ce sunt bune  verdeturile pentru ca, nu-i asa ?prin fierbere se mai pierd si nu vreau sa dezinformez:)

Ingrediente:

1kg spanac
6 linguri ulei
100 gr orez
o ceapa
150ml smantana
condiment tip delikat
2 catei usturoi
pipier,sare
o legatura de marar

Preparare:

Sapacul il fierbem,il scurgem de apa apoi il tocam marunt.Ceapa o tocam marunt si o calim in 4 linguri de ulei si o cana de apa,Dupa ce s-a evaporat apa adaugam orezul  si condimentul.Se lasa orezul un pic sa se caleasca mestecand continuu pentru a nu se lipi.Se adauga iarasi o cana de apa fierbinte si continuam sa amestecam .Dupa ce orezul este gata dam de oparte  si ne ocupam de spanac pe care-l calim cu celelalte doua linguri de ulei ,ii adaugam si uturoiul pisat.Cand este gata amestecam cele doua compozitii.Mancarea se potiveste de sare si piper si se adauga mararul tocat.Deasupra se toarna smantana avand grija sa amestecam bine pentru ca aceasta sa nu se coaguleze.Bagam apoi la cuptor 10 minute.Se poate servi cu mamaliga.Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s