Musaca de cartofi cu vinete si ciuperci

In ultimul timp ,incerc pe cat posibil sa evit mancarurile cu carne,nu stiu de ce aleg sa postez si sa gatesc mai degraba retete ovo-lacto-vegetariene,poate unde nu mai exista  sigurata de a consuma o carne sanatoasa .In orice caz cand vine vorba de mancare ,nu-i frumos sa impui limite la gusturi:),asa ca; -Sa gatim si sa mancam fiecare ce ne dorim!

Ingrediente:

1/2  kg ciuperci
2 vinete
1 argei gras
1kg cartofi
1 dovlecel
cas afumat 1/2kg
smantana500g
6 oua
2 cepe
cimbru,tarhon,marar,curry.

Preparare:

Cartofii se taie cuburi potrivite si se pun la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei.

Ungem o tava cu ulei si o presaram cu gris,asezam un strat de cartofi si condimentam cu putin curry.

Ceapa se toaca marunt,ciupercile la fel si dovlecelul se da cu tot cu coaja pe razatoarea cu ochiuri mari.Turnam putin ulei 2-3 linguri si lasam putin  la foc mic sa se inmoaie  legumele.

Pe un grill sau o tigaie de teflon  frigem feliile de vanata taiate pe lung cu o grosime de aprox. 1 cm. pe care le asezam apoi peste cartofi.

Peste vinete  ,turnam compozitia de ceapa ,dovlecel si ciuperci,apoi radem cas ,presaram bucatele de ardei gras.

Intr-un castron amestecam smantana,ouale ,cimbrul si tarhonul,dupa care rasturnam compozitia in tava presarand la sfarsit marar.

incingem cuptorul la 180 grade C(foc mediu) si coacem musacaua aprox 50 min. Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s